Adventistički način života
Novosti:

*
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
09. Rujan 2010. 04:29:34

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: 1 2 [3]
  Ispis  
Autor Tema: ...MOJA PITANJA...!!  (Posjeta: 2908 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Teodor
Full Member

« Odgovor #30 : 31. Prosinac 2008. 07:42:45 »

Citat:
Meni nije bitno kakva je pozadina bila kojeg dana, jer meni Božić ne znači ništa više nego prisjećanje na Isusovo rođenje.

Sve što radimo i slavimo, a to nismo proverili u Bibliji, prevareni smo.
Bog je dao tačne praznike i datume kad se svetkuju.

Izmišljeni praznici sa sotonskom pozadinom nisu za slavljenje, pogotovo za one koji su Bogu verni.

Citat:
Uostalom, kažeš da se Isusovog rođenja treba sjećati svakog dana. Što je onda pogrešno u tome da se tog događaja sjećamo i 25. prosinca?

Ako se svakog dana sećamo Isusa i družimo se sa Njim, onda je i 25. 12. samo još jedan od dana u nizu.
Posebno obeležavanje tog dana nije dobro jer svi znamo da se on sigurno nije rodio tada.

A što se tiče Večere Gospodnje, mešati je sa izmišljenim praznicima nije dobro.
Sam Isus je rekao da to činimo Njemu za spomen, pa svaki vernik može kad god oseti potrebu da uzima Večeru, a ne samo 4 puta godišnje kako je crkva odredila.
To je Božja objava i porediti je sa paganskim praznikom zaista nije hrišćanski, a to isto važi za sva druga poređenja koja si naveo.

Evidentirano
Dina
Global Moderator
Sr. Member

« Odgovor #31 : 31. Prosinac 2008. 22:39:00 »

Citat:
Ako se svakog dana sećamo Isusa i družimo se sa Njim, onda je i 25. 12. samo još jedan od dana u nizu.
Posebno obeležavanje tog dana nije dobro jer svi znamo da se on sigurno nije rodio tada.
Mislim da bi morali Teodore biti na jednom visem nivou,zapravo iskoristiti taj dan i nominalnim krscanima objasniti misiju Kristovog rodjenja,dokazivanje je li paganski ili nije,treba iskoristiti u drugom smjeru.To su isprazni razgovor,kojih se mi kao adventisti trebamo kloniti.
Treba objaviti mnogim krscanima zasto se je Krist rodio,koja mu je bila zadaca i kakav cilj ima,upravo praznik bozic i uskrs su idealni momenti za to.
Vjerujem da ces se sloziti samnom.
Mislim da i Maranata uprvo o tome govori,i ne vjerujem da ga na paganski nacin slavi.
Evidentirano

MOKI
Sr. Member

Hristov sluga Heavenly man

« Odgovor #32 : 02. Siječanj 2009. 17:42:32 »

slazem se sa Dinom , Teodore ne treba biti toliko "zabetoniran" u neke svoje stavove i u svemu videti lose , Brate opusteno hriscanstvo !!!
Evidentirano

Isus dolazi ! , pokorite se Duhu Svetome u posvecenju !
LJUBIM VAS SVE !
Maran ata
Administrator
Full Member

« Odgovor #33 : 02. Siječanj 2009. 18:09:48 »

To je Božja objava i porediti je sa paganskim praznikom zaista nije hrišćanski, a to isto važi za sva druga poređenja koja si naveo.

Pa nisu sva poređenja koja sam naveo Božja objava. Siguran sam da ti Bog nije rekao da se s nekim rukuješ ili da u svoju kuću uvedeš vodovod. To su sve stvari koje bismo mogli povezati sa paganskom pozadinom, ako baš hoćemo cjepidlačiti.

Stvarno ne znam zašto pojedinci uvijek naturaju mišljenje da je prisjećanje Isusovog rođenja na datum 25. prosinca paganstvo. To je za mene biblijski izvještaj kao i svaki drugi. To što se nešto pagansko događalo toga dana, mene ne zanima. Ja razmišljam o Isusu. Siguran sam da se poklopilo da su i pagani imali neke svoje obrede na dan kada je Bog Izraelcima naredio da drže neke blagdane. Ili misliš da je Bog prethodno dobro promotrio i izabrao datume koji nisu imali nikakve veze sa paganstvom? Točno je da nemamo direktnu Božju naredbu za obilježavanjem događaja Isusovog rođenja ili uskrsnuća, ali nemamo niti direktnu zabranu. A imamo zabrane određenih paganskih običaja.

Uzmimo jedan biblijski primjer. "Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima. Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu." (Ivan 10,22.23). Da li je Bog naredio da se slavi ovaj praznik ili je to bila ljudska uredba, odnosno kako bi ti to rekao, ljudska izmišljotina?

Porijeklo ovog blagdana (danas poznatog kao Hanuka) ne možemo naći u Božjoj zapovijedi u Starom zavjetu. Njime se proslavljalo ponovno posvećenje jeruzalemskog Hrama, nakon što ga je oskvrnio Antioh Epifan. Grupa hebreja je pod vodstvom Jude Makabejca oslobodila Jeruzalem od Antioha i tada se ustanovila ova svetkovina. Što Isus ima proslavljati neki blagdan koji Bog nije direktno naredio (kao ni Božić ni Uskrs) i tako svojim primjerom pružati legitimnost i opravdanost ovakvog običaja? 
Evidentirano
MOKI
Sr. Member

Hristov sluga Heavenly man

« Odgovor #34 : 02. Siječanj 2009. 18:43:37 »

e ovo nisam znao Maran ata ! lepo sto si nam o ovom Blagdanu pisao eto lep primer koji nam je Isus dao na primer
Evidentirano

Isus dolazi ! , pokorite se Duhu Svetome u posvecenju !
LJUBIM VAS SVE !
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Adventistički način života | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS! Dilber MC Theme by HarzeM